Si mund te perdor albepg ne enigma2?

Ketu mund te diskutoni rreth guides EPG, problemet dhe sygjerimet rreth saje
Post Reply
cvb008
Reactions: 0
Posts: 2
Joined: Sun Mar 25, 2018 12:44 am
Contact:

Si mund te perdor albepg ne enigma2?

Post by cvb008 » Mon Mar 26, 2018 1:23 am

Si fillim kerkoj ndjese per pyetjen qe mund te duket pak si injorante sepse dhe un jam fillestar me enigma2 dhe iptv :lol:

Ne enigma2 box qe kam me iptv kam te lidhura te gjitha kanalet rai dhe sky (13 hotbird) me ato iptv , gjithashtu dhe kanalet digitalb dhe tring (16 eutelsat) me stream e tyre.
Per te marre epg e kanaleve hotbird i ngarkoj me epg importer pa asnje problem.
Ndersa kanalet shqip kam disa probleme qe edhe pse jane lidhur me kanalet eutelsat 16 grade nuk ngarkojne asnje epg.
Epg tek kanalet shqipetare nxjerrin vetem ato qe jane lidhur me antenen klasike televizive dhe kane sinjal digital.
Pytjet e mia ishin keto :
1. Mundet qe epg te mos ngarkohet sepse satelliti nuk mer te dhenat nga eutelsat 16 ?
2. Si mund te perdor albepg tek streamet iptv dhe te ngarkoj epg pa satellit ?

Faleminderit edhe pse posti mund te jete ne section te gabuar ose pytjet e mia shume idiote dhe mbase jo sipas rregullave te disa forumeve te tjera ne lidhje me iptv :roll: :lol:
edhe njehere flm per punen qe beni dhe iniciativen.

P.S poshte jane fotot per te krijuar nje ide


0
User avatar
albepg
Site Admin
Reactions: 27
Posts: 80
Joined: Sun Dec 17, 2017 6:12 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Si mund te perdor albepg ne enigma2?

Post by albepg » Mon Apr 02, 2018 9:29 am

1
1 Image
elton74
Reactions: 1
Posts: 6
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:47 am
Contact:

Re: Si mund te perdor albepg ne enigma2?

Post by elton74 » Mon Feb 11, 2019 4:39 pm

Pershendetje,

Per te perdorur ALBEPG ne enigma 2 per kanalet tokesore ne zonen e Tiranes dhe kanalet satelitore te DGA e Tring duke perdorur plugin EPG Import duhet vepruar si vijon:

- Instaloni plugin EPG Import nga feeds nese nuk e keni te instaluar
- shkarkoni attachment dhe beni extract 2 files qe ndodhen aty.
- me ane te DCC ose Filezilla kopjoni keta 2 files ne box ne etc/epgimport. File ekzistues rytech.sources qe gjendet aty fshijeni.

Brenda attachment gjenden 2 file:
1 - rytec.sources.xml qe eshte nje file i modifikuar i file origjinal te epgimport plugin ne menyre qe te keni mundesi te zgjidhni edhe Shqiperia ne menu sources te EPG Import. Modifikuar sipas sugjerimit te Willy nga OpenPli https://forums.openpli.org/topic/53533- ... nnels-epg/.

2 - File tjeter eshte ai qe ben te mundur lidhjen midis service referencave te kanaleve shqiptare ne sat e tokesor dhe EPG nga albepg.com

Pas kopjimit per siguri bejini nje restart. Pastaj mund te shkarkoni EPG duke perdorur plugin EPG Import.

Gjithe te mirat.
Attachments
EPG Albania.rar
(5.54 KiB) Downloaded 80 times
0
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests